Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

 

Firma Nie Tylko Chwile – Elwira Chruściel Psycholog ceni prywatność swoich Klientów, partnerów i użytkowników Serwisu Internetowego dostępnego pod adresem NieTylkoChwile.pl i działa zgodnie z wszelkimi regulacjami prawnymi związanymi z ochroną danych osobowych. Nie przekazuję, nie użyczam i nie sprzedaję danych osobowych innym podmiotom, za wyjątkiem sytuacji kiedy będzie wymagało tego obowiązujące prawo. Dane osobowe użytkowników Serwisu traktowane są jako dane poufne.

Dla zachowania najwyższych standardów sieciowych, chcę poinformować jakie informacje pozyskuję za pomocą  Serwisu NieTylkoChwile.pl i jak są one wykorzystywane.

W Serwisie Internetowym NieTylkoChwile.pl możemy stosować pliki „cookies”. Masz prawo w każdej chwili określić warunki przechowywania lub dostępu do Twoich danych zmieniając ustawienia plików „cookies” w swojej przeglądarce.

Niniejsza „Polityka Prywatności” służy wyjaśnieniu tego, w jakim celu mogą być używane pliki „cookies” oraz w jaki sposób użytkownik ma prawo określić warunki stosowania plików „cookies”. Przez korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Prywatności.


Czym są pliki „cookies”?

Ciasteczka (z ang. cookies) to dane informatyczne, a w szczególności pliki tekstowe o niewielkim rozmiarze, które są wysyłane przez serwer odwiedzanej strony internetowej i zapisywane na urządzeniu, z którego korzystamy w momencie jej przeglądania. Ciasteczka ułatwiają korzystanie z serwisów internetowych, których zawartość w postaci treści, zdjęć jak również reklam jest lepiej dopasowana pod kątem indywidualnych oczekiwań użytkownika.


Co zyskujemy z plikami „cookies”?

Dzięki zapisanych w plikach "cookies" informacjach, dowiadujemy się więcej o upodobaniach naszych użytkowników, dlatego możemy udoskonalać swoje serwisy czyniąc je lepiej dopasowanymi do Twoich potrzeb.


Przykładowe zalety plików „cookies”:

- Zapamiętują nasze odwiedziny na stronie i wybrane jej preferencje jak np. język
- Pomagają w dostarczaniu spersonalizowanej zawartości serwisu
- Pozwalają na korzystanie z kont w serwisach
- Umożliwiają pominięcie konieczności każdorazowego rejestrowania się
- Pozwalają na dokonywanie zakupów on-line


Pliki „cookies” możemy stosować w celu:

- Konfiguracji serwisu: umożliwiają ustawienie funkcji i usług w serwisie
- Uwierzytelniania: umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje
- Reklamy: umożliwiają wyświetlanie reklam, które są bardziej interesujące dla użytkowników
- Analizy i badania zachowań użytkowników: umożliwiają odczytanie preferencji użytkowników, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.


Jakie pliki „cookies” możemy stosować?

Na swoich stronach internetowych możemy stosować kilka rodzajów plików „cookies”:

- Ze względu na czas przez jaki plik „cookie” jest umieszczony w urządzeniu końcowym użytkownika: możemy stosować zarówno pliki „cookies” umieszczone na czas sesji (czas korzystania z przeglądarki), jak i pliki, które nie są kasowane po zamknięciu przeglądarki i pozostają w urządzeniu użytkownika na określony czas lub bez okresu ważności.

- Ze względu na pochodzenie wystawcy: możemy stosować zarówno własne pliki „cookies”, jak i dopuszczamy możliwość stosowania zewnętrznych plików „cookies”, pochodzących od podmiotów, z którymi współpracujemy, takich jak Google oraz od podmiotów realizujących dla nas kampanie reklamowe. Z uwagi na fakt, że sposób działania niektórych plików „cookies” pochodzących od partnerów zewnętrznych może być inny, niż przedstawiony w niniejszej polityce, prosimy o zapoznanie się z informacjami na temat tych plików „cookies” dostępnymi na stronach internetowych naszych partnerów:

Google: https://www.google.pl/intl/pl/policies/technologies/cookies/

- Ze względu na ingerencję w prywatność użytkownika: najczęściej możemy stosować pliki „cookies” potrzebne do umożliwienia działania funkcjonalności witryny, których stosowanie nie polega na śledzeniu użytkownika. Dodatkowo wykorzystujemy także pliki „cookies“ do śledzenia zachowań użytkowników, jednak nie zbieramy informacji pozwalających zidentyfikować dane osobowe konkretnego użytkownika.


Zarządzanie plikami „cookies”

Domyślne ustawienia przeglądarki internetowej zazwyczaj pozwalają na umieszczanie plików „cookies” w urządzeniu końcowym użytkownika. W zgodzie z art. 173 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 21.12.2012 r., poz. 1445) pozostawienie takich ustawień przeglądarki po otrzymaniu informacji na temat plików „cookies” stosowanych w witrynie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na stosowanie plików „cookies” w witrynach internetowych.

Użytkownik może w każdej chwili zmienić domyślne ustawienia przeglądarki w celu uniknięcia zamieszczenia plików „cookies” na jego urządzeniu. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). 

Proszę pamiętać, że usunięcie lub blokada plików „cookies” może wiązać się z tym, że niektóre sekcje naszych stron internetowych nie będą funkcjonowały poprawnie.


Gromadzenie innych danych

Na naszych serwerach możemy przechowywać także inne dane niż te, które pozyskujemy z wykorzystaniem plików cookies. Te dane to przede wszystkim adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści zamieszczone w naszym serwisie. Możemy przechowywać także czas nadejścia zapytania do naszego serwera, nazwę stacji roboczej użytkownika i informacje o tym, jakiej używa przeglądarki. Dodatkowo, jeśli użytkownik zostaje przekierowany na stronę internetową naszego serwisu z innej strony internetowej to możemy zbierać informację o adresie URL, z którego nastąpiło przekierowanie.


Wykorzystywanie danych

Zebrane dane przechowujemy przede wszystkim w celu zapewnienia możliwie najwyższej jakości administrowania serwisem. Ponadto służą nam one do sporządzania statystyk dotyczących sposobu korzystania przez użytkowników z naszego serwisu. Gromadzone dane nie są ujawniane osobom trzecim, za wyjątkiem upoważnionych przepisami prawa organów władzy publicznej.

 

 

Dane z formularza kontaktowego

W formularzu proszę o podanie imienia i nazwiska oraz adresu e-mail osoby zainteresowanej kontaktem ze mną lub zamówieniem wybranych usług. Dane te są pobierane i przechowywane wyłącznie w celu skontaktowania się z Państwem w celu potwierdzenia zamówionej usługi lub odpowiedzi na Państwa zapytania, weryfikacji zamówienia lub innym tematem, który podali Państwo w formularzu. Jeżeli dane te zostaną wykorzystane do wysyłki mailowej newslettera i nie wyrażą Państwo na to dalszej zgody, to zawsze istnieje możliwość  zrezygnowania z  otrzymywania podobnych informacji w przyszłości.  
Wypełniając formularz kontaktowy dostępny na stronie Serwisu Internetowego NieTylkoChwile.pl wyrażają Państwo zgodę na przetwarzane podanych danych osobowych i wykorzystywanie ich do celów marketingowych (zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883)) oraz zgodę na otrzymywanie informacji handlowej drogą elektroniczną (zgodnie z ustawą z dnia 26.08.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną obowiązującą od 10 marca 2003 r.) Jednocześnie mają Państwo prawo wglądu do swoich danych, ich poprawienia lub usunięcia.

Administratorem danych osobowych jest firma Nie Tylko Chwile – Elwira Chruściel Psycholog.

Korzystając ze strony www.nietylkochwile.pl  akceptujecie Państwo niniejszą politykę prywatności.  Firma Nie Tylko Chwile – Elwira Chruściel Psycholog zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności w dowolnym czasie,  aktualizacje polityki prywatności będą publikowane na stronie internetowej z zachowaniem bezwzględnie obowiązujących przepisów prawa.

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące ochrony prywatności lub zasad polityki prywatności stosowanych na tej stronie prosimy o kontakt ze mną:


Elwira Chruściel
Tel. 0048 509 013 316
Email: info@nietylkochwile.pl

 

Nie Tylko Chwile
  • Psycholog online
    Konsultacja psychologiczna to pierwsze spotkanie z psychologiem, które daje możliwość klientowi na przedstawienie aktualnie doświadczanych trudności oraz wybranie najbardziej służącej mu formy współpracy.
    SZCZEGÓŁY
  • Psychoterapia online
    Porady psychologiczne bez względu na to gdzie się znajdujesz! Telefon lub komputer z dostępem do internetu wystarczy, by skorzystać z profesjonalnej pomocy psychologicznej. Uwaga: krótki czas oczekiwania na rozmowę!
    SZCZEGÓŁY
  • Szkolenia
    Sprawdż, czy któreś z proponowanych przez nas szkoleń oferuje narzędzia, których akurat potrzebujesz, by uczynić Twoje życie bardziej satysfakcjonującym.
    SZCZEGÓŁY
Bądź na bieżąco
Zapisz się na bezpłatny newsletter zawierający harmonogram szkoleń
i warsztatów przez nas prowadzonych.
ZAPISZ SIĘ
Zapoznałem /-am się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu i akceptuję zawarte w nich warunki.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę Nie Tylko Chwile - Elwira Chruściel Psycholog w celu wysyłki newslettera za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej.
POTWIERDZAM I ZAPISUJĘ SIĘ
REZYGNUJĘ
x
Kontakt
Formularz kontaktowy
Zapoznałem /-am się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu i akceptuję zawarte w nich warunki.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez firmę Nie Tylko Chwile - Elwira Chruściel Psycholog dla celów wykonania usługi oraz dla celów określonych w art. 19 Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
WYŚLIJ WIADOMOŚĆ
Dziękuję za wysłanie wiadomości.
Skontaktuję się z Państwem najszybciej jak to będzie możliwe.

Pozdrawiam serdecznie,
Elwira Chruściel
Dane kontaktowe
+48 509 013 316 nietylkochwile info@nietylkochwile.pl
Aleje Jerozolimskie 23/11
00-508 Warszawa
Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności.Akceptuję, nie pokazuj więcejCzym są pliki "cookies"?
text.php